Waarom mag je nooit tegen een sporter zeggen dat hij of zij een groot talent is?

Gemiddeld traint de Nederlandse sporter zo’n één á twee keer per week voor de grote wedstrijd in het weekend. De inhoud van zo’n training bestaat vaak uit fysieke en tactische training. Je wilt sterker worden en speltechnisch beter. Ik wil jullie graag leren hoe je beter wordt op een derde gebied: het mentale gedeelte.

Als je ook mentaal de juiste technieken in huis hebt, dan ben je in staat om met plezier te blijven trainen en wedstrijden te spelen. Je kan omgaan met de hoge verwachtingen van je teamgenoten, je trainer, je ouders en alle andere betrokkenen van je club. Bovendien leer je door te zetten bij tegenslagen en kan je beter omgaan met verlies.

Ik wil jullie graag meenemen in het werk van de Amerikaanse psychologe Carol Dweck. Zij heeft jarenlang onderzoek gedaan naar de relaties tussen motivatie en prestatie. Zij beschrijft twee mindsets die een mens kan hebben.  De vaste mindset en de groei mindset.

download (1)

(De Amerikaanse psychologe Carol Dweck)

De vaste mindset is de overtuiging dat talent en vaardigheden aangeboren zijn.  Je bezit een bepaalde dosis, meer dan dat wordt het niet.

De groei mindset is de overtuiging dat je je talent en vaardigheden kunt ontwikkelen. Je kan beter worden door veel oefening en training.

Deze twee verschillende mindsets hebben ontzettend veel impact op je ontwikkeling en prestaties als sporter.

Bij een vaste mindset wil je altijd beter presteren dan andere sporters, omdat je wilt laten zien hoeveel talent je hebt en hoe vaardig je bent. Je bent jezelf continu aan het vergelijken met je teamgenoten en tegenstanders. Hierdoor geef je je motivatie uit handen. Het niveau van je omgeving bepaalt jouw idee of je wel of niet succesvol bent. Je hebt dus weinig invloed op je eigen motivatie.

Bij een groei mindset wil je jezelf ontwikkelen en beter presteren dan de vorige keer. Omdat jouw focus ligt op ontwikkeling, houd je de motivatie bij jezelf. Je hebt veel invloed op je motivatie.

Hoe ga je om met inspanning, fouten, tegenslagen en mislukkingen?

Bij een vaste mindset zie je dit allemaal als iets negatiefs. Wanneer je veel inspanning hoeft te leveren, krijg je vanzelf het idee dat je vast te weinig talent hebt. Fouten, tegenslagen en mislukkingen zijn allemaal tekenen dat je iets niet kan. Bovendien geloof je dat talenten en vaardigheden een vaststaand iets zijn, dus geef je op zodra het tegenzit.

Bij een groei mindset zie je inspanning, fouten, tegenslagen en mislukkingen als een uitdaging.

Inspanning is een manier waarop je beter kan worden als sporter. Fouten, tegenslagen en mislukkingen zijn onderdeel van het leerproces. Je geeft er geen negatieve lading aan. Niemand heeft leren fietsen zonder eerst een paar keer op zijn knietjes en ellebogen te vallen.

Hoe ga je als sporter om met feedback?

Als je een vaste mindset hebt, dan wil je alleen positieve feedback ontvangen. Je wilt alleen horen wat je goed hebt gedaan, omdat dat een bevestiging is van jouw talenten en vaardigheden. “Negatieve” feedback vat je heel persoonlijk op. Het wordt dan – volgens jezelf – zichtbaar dat je weinig talent hebt en je zal smoesjes gaan bedenken waarom je die dag niet goed gepresteerd hebt.

Bij een groei mindset zie je alle feedback als een kans om jezelf te ontwikkelen. Je neemt het in ontvangst en kijkt wat je er mee kan om beter te worden. Je trekt het je niet persoonlijk aan. Omdat je even minder gepresteerd hebt, betekent dat nog niet dat je weinig talent hebt.

Dan komen we nu bij het belangrijkste onderdeel van dit stuk.

Hoe geef je feedback als omgeving?

(Trainer, coach, supporter, ouder, etc.)

Feedback geven is meestal goed bedoeld, maar kan kwalijke gevolgen hebben. Door bepaalde feedback te geven, kan je iemand in een vaste of juist een groei mindset duwen.

“Jij bent echt een talent”,  Jij bent beter dan je teamgenoot”, “Jij bent de belangrijkste speler van het team”. Dit zijn allemaal voorbeelden waarbij je een vaste mindset stimuleert. De sporter zal voortaan weer willen laten zien dat hij of zij echt een talent is, beter is dan een teamgenoot en de belangrijkste speler willen zijn. Je motivatie geef je uit handen, aan je omgeving. Inspanning, fouten, tegenslagen en mislukkingen worden vermeden.

“Je hebt veel inzet getoond”, “Je bent blijven vechten” en “Je hebt je goed ontwikkeld” zijn voorbeelden waarbij je een groei mindset stimuleert. Als dat de beoordelingspunten voor succes worden, dan zal een sporter altijd opnieuw veel inzet tonen en blijven vechten. Inspanning, fouten, tegenslagen en mislukkingen zijn niet erg, maar worden gezien als onderdeel van het leerproces.

Diverse onderzoeken laten zien dat mensen met een groei mindset succesvoller zijn en beter presteren dan mensen met een vaste mindset. Switchen van een vaste mindset naar een groei mindset is mogelijk door de juiste oefeningen toe te passen.

Waarom zijn Rafael Nadal en Cristiano Ronaldo zo ontzettend succesvol? Omdat ze naast veel talent ook een groei mindset hebben. Ik durf te stellen dat 70% van hun succes voortkomt uit hun keiharde werk en training.

Willen jullie meer leren over waarom fouten, tegenslagen en mislukkingen zo leuk zijn?

Ik schrijf blogs. Bijvoorbeeld over waarom ik vind dat Gordon Ramsey een gehaktbal is. Ik interview inspirerende mensen over van welke fouten zijn veel geleerd hebben.  Ik verzorg workshops en lezingen over dit onderwerp en ik heb meerdere boeken geschreven. Deze zijn gratis op mijn website te vinden. Bijvoorbeeld: Drie tips om minder bang te zijn om fouten te maken of Slimmer leren van fouten: De succesformule voor organisaties.

Als afsluiter nog een mooi inspiratie filmpje van His Royal Airness Michael Jordon

“I’ve missed more than 9000 shots in my career. I’ve lost almost 300 games. 26 times, I’ve been trusted to take the game winning shot and missed. I’ve failed over and over and over again in my life. And that is why I succeed.”

Vrolijke groet,

Frank Deuring

Share Button

Reacties zijn gesloten.