Wat is jouw grootste prestatie?

Wat is jouw grootste prestatie tot nu toe?

Dat is de vraag die ik afgelopen week van Didi van Laren kreeg. Ik zou het echt niet weten. Zonder op te scheppen: het is te veel om op te noemen. 🙂

Waar ben ik het meest trots op?

Ik ben naar Londen gereisd om daar mee te doen aan een comedywedstrijd in een dampende comedystore voor 400 man. Ineens stond ik in de finale, terwijl ik een jaar eerder keihard op mijn bek ging.

Verder ontvang ik regelmatig fanmail van oud-deelnemers van workshops. Dat is echt gaaf en daar word ik erg blij van.

Steeds vaker bestaat mijn publiek uit directeuren in plaats van Young Professionals. Ook hen weet ik te inspireren en te raken.

Verder heb ik mijn huis een half jaar verhuurd en maak ik veel tripjes naar het buitenland tussen de opdrachten door. Ongeveer een derde van mijn tijd zit ik te chillen in het buitenland.

Ik heb een hbo-bachelor op zak en ik heb gestudeerd aan de universiteit. Die universiteit zorgde voor twee hele leuke weken. 😉

Sportief gezien heb ik een marathon gelopen. Het eerste gedeelte in Amsterdam en het tweede gedeelte in Egmond. Volgend jaar wil ik deze in één keer lopen in Rotterdam. Een kwart triatlon heb ik tijdens een snikhete zomer (33 graden!) ook gedaan.

Ik heb een boek geschreven dat te koop is via bol.com.

Ik heb het vak KMT gehaald in mijn propedeusejaar. Dit was zware wiskunde op vwo-niveau. En dat terwijl ik na mijn mavo-diploma vier jaar geen wiskunde heb gehad. Na het drie keer niet gehaald te hebben, besloot ik all-in te gaan.

Twintig uur bijles per week en twintig uur oefenen, studeren en keihard werken. Dat deed ik naast mijn gewone vakken, een bijbaan en al het commissiewerk dat ik deed. Zes weken heb ik loeihard gewerkt en het vak gehaald met een dikke 8. Die week erna stond ik elke week in een andere kroeg in Amsterdam om dit succes te vieren. Dat mocht ook wel, na zes weken geleefd te hebben als een monnik.

Op dit alles ben ik supertrots, want ik vergeet nooit hoe ik begonnen ben op de middelbare school. Mijn basisschool liep niet zo lekker, waardoor ik moest starten op het ivbo. Het laagste wat er was. Het tweede jaar mocht ik naar het vbo en het derde jaar naar de mavo. Daarna mbo, hbo en toen die twee geweldige weken aan de universiteit.

Al vroeg had ik door dat het gaaf is om je dromen na te jagen, buiten de gebaande paden te treden en te vertrouwen op je intuïtie. Er is veel mogelijk, als je maar keihard gas geeft en blijft onderzoeken hoe je beter kunt worden en groeien.

Het heeft ervoor gezorgd dat ik van een onzekere 12-jarige brugpieper op het laagste niveau ben gegroeid tot een zelfverzekerde ondernemer. Ik heb een prachtig, bloeiend bedrijf dat me alle vrijheid van de wereld geeft om te doen wat ik gaaf vind.

Wat is dan mijn grootste prestatie? Dat ik het lef heb ontwikkeld om vol gas te werken aan het inrichten van mijn leven op mijn eigen voorwaarden.

Afgelopen mei heb ik trouwens over hete kolen gelopen. In 24 uur werden wij als groep tijdens een training meegenomen in een hernieuwde kijk op je eigen leven. Daar kwam ik tot het inzicht dat het, na vijf jaar vol gas bouwen aan de FoutenFabriek, tijd werd om wat meer van de wereld te zien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn huis heb ik verhuurd en opeens zat ik een maand in Vietnam waar ik onder andere de Gouden Brug bezocht.

 

 

 

 

 

Na drie weekjes werken in Nederland ben ik gaan wandelen in Oostenrijk.

 

 

 

 

 

Tot december ga ik proberen om nog twee keer een week weg te gaan binnen Europa, waarna ik in december in Oostenrijk aan een opleiding tot skileraar ga beginnen.

Als ik dan twee weken geen opdrachten heb voor de FoutenFabriek, kan ik lekker les gaan geven in de sneeuw.

Verder wil ik volgend jaar heel graag naar China om een halve marathon te lopen over de Chinese Muur en wil ik een maandje naar Afrika om de Kilimanjaro te beklimmen.

Het vuur en de passie die ik nu voel om deze reizen te maken werd aangewakkerd tijdens die training waarbij ik dus letterlijk over het vuur liep.

Ik heb veel lef en doorzettingsvermogen ontwikkeld. Dat is volgens mij de essentie van mijn grootste prestatie. Ik heb mijzelf ontwikkeld, ben gegroeid en blijf mijn dromen najagen.

Share Button

Reacties zijn gesloten.